Charlotte forteller om favoritt byen New York

Vi tok en prat med Charlotte bak bloggen Charlottemoi. Hun dedikerer sin kjærlighet til sine to barn og mann på sin blogg, men også til vår favorittby New York! Vi så derfor det som en gylden mulighet til å få noen insider tips på hva hun mener er verdt å få med seg når man først drar til New york. Her er hva hun hadde å si.

Mat

Spiste du noe typisk amerikansk? Hva var din favoritt?
– Typisk amerikansk er det kanskje ikke, men jeg elsker å kjøpe med meg brente mandler fra de mange vognene som står gatelangs i hele byen. Godt å døyve sulten med mens man shopper og ikke vil sette seg ned for å spise noe.

Kan du anbefale noen spisesteder?
– The Loeb boathouse i Central Park er veldig koselig, og har veldig god mat. Grunnen til at jeg ville besøke denne restauranten, var at jeg har sett den i mange filmer og hadde hørt at den var veldig bra. Ellers elsker jeg Tao, hvor vi hadde bryllupsmiddagen vår når vi giftet oss i New York. Helt fantastisk restaurant, mat og service. Begge steder er det lurt å bestille bord, da de er veldig populære.

Hva var den største matopplevelsen din i New York (enten amerikansk kjøkken eller noe annet)?
– Tao – der har de alt. Nydelig asiatisk mat, super service og kult lokale.

Turistattraksjoner

Hvordan valgte du ut hva du skulle rekke over?
– Ettersom jeg har vært i New York en del ganger, har jeg vært så heldig å kunne “spre” attraksjonene over hver gang. Men, jeg har hatt en liten liste i hode over hva jeg har ønsket å se og gjøre. Jeg liker ikke å ha et tidsskjema, da det fort blir stress, men sette en dag til de forskjellige tingene er lurt – som å gå tidlig på morgen for å slippe køer.

Fant du noe “skjulte” diamanter som ikke så mange vet om, men som du vil dele?
– Ikke akkurat skjult diamant, men hvis man reiser til New York på våren/sommeren, anbefaler jeg å dra til Soho for å shoppe og for å spise lunsj. Her finnes de samme butikkene, men mye koseligere restauranter hvor man kan sitte ute i solen å spise – som ikke er så lett å oppdrive ellers i NY.

La du opp en “løype” i forkant for å tilpasse deg køer, stengetider og hvor de ulike attraksjonene er plassert i forhold til hverandre, eller tok du det litt som det kom?
– Vi tok det litt som det kom. Det eneste vi har bestilt billetter til på forhånd, er til Mets baseballkamp. De var enkle å bestille på nett. Ellers har vi møtt opp tidlig på de attraksjonene vi ville på, som Empire State builidng, Metropolitan museum of art, og Circle Line sightseeing (båttur rundt Manhattan). Da slipper man de lengste køene, som det kan bli opptil flere timers ventetid på utover dagen.

Overnatting

Hvilket hotell bodde du på, og kan du anbefale dette?
– Vi har bodd på forskjellige hoteller, og også vært innom en del for å kikke. Det hotellet jeg har blitt mest glad i er Paramount hotel. Det ligger perfekt til i en sidegate fra Times square, ser nydelig ut, og har faktisk ikke så ille priser.

Hvor i byen bodde du, og var du fornøyd med denne plasseringen i forhold til tilgjenglighet og offentlig transport?
– Alle hotellene vi har bodd på har lagt i gåavstand til Times Square, 5th avenue, Central Park og en del andre attraksjoner. Veldig fornøyd med den plasseringen, da det er lett å komme seg rundt derfra, i tillegg til at man har det meste i gåavstand.

Om du skulle reist tilbake til New York nå – hvilken bydel ville du bodd i?
– Neste gang tror jeg vi vil prøve å bo i Soho, da vi har blitt veldig glad i denne bydelen. Det er litt mer avslappende, samtidig som det bare er et steinkast fra litt mer liv.

Sett at du ikke trengte å tenke på pris – hvilket hotell ville du valgt i New York? Så du et drømmehotell?
– En gang skal jeg ha en natt eller flere på The Palace. Det er et nydelig velkjent hotell, og er også hotellet fra “Gossip Girl”. Ellers kunne jeg tenke meg å prøve Trump hotellet som ligger i Soho – der har jeg vært innom og kikket, og det er bare helt nydelig.

Billige flybilletter til New York

Flybilletter til New York


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til New York

Biletter fra 2024,-


Søk nå!
Hoteller i New York

Bestill hotell i New York


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 806 ulike hotell
Bestill hotell i New York

Opptil 60% rabatt


Bestill her!