Fra sushi til hot dogs

Her får du gode tips om gode restauranter, barer som er verdt et besøk og noen forskjellige typer klubber man kan oppleve på kveldstid og utover natten i New York.

Restauranter

mat1De fineste restaurantene krever bordbestilling, og at herrene har jakke og slips. Kulturen i USA er blitt mindre formell enn i de fleste andre landene, og de strenge kravene om antrekk fra restauranter generelt sett, er blitt borte. Det kan derimot være lurt å spørre om dress code når man bestiller bord. Et generelt tips kan være å kle seg uformelt, men pent. De aller fleste restaurantene i New York har vegetarmenyer. Frokostservering er stort sett fra 07.00 til 11.00, lunsjservering fra 11.30 til 14.30 og middagservering fra 17.00 til 23.00.

Jean-Georges er et berømt fransk kjøkken som er fullt av smak og konsistens med utgangspunkt i grønnsak- og fruktessenser, oljer og ulike typer kraft. Her er det svært vanskelig å få bord. Denne restauranten kan besøkes på 1 Central Park West mellom 60th og 61st Street.

mat2Le Bernardin er en av New Yorks beste sjømatrestauranter. Lokalet er kledd i teak, er svært romslig og man får en diskret og god service. Kjøkkensjef Eric Ripert klarer på en god måte å få frem hvert enkelt fiskeslags spesielle smak og konsistens. Adressen til restauranten er 155 West 51st Street mellom Sixth og Seventh Avenue.

Alain Ducasse er en fransk tre stjerners Michelin restaurant. Det er en særdeles luksuriøs restaurant, og hvor servicen står i stil til de særdeles lekre lokalene. Restauranten kan besøkes på Essex House, 155 West 58th Street mellom Sixth og Seventh Avenue.

Allen & Delancey er en restaurant som holder til på 115 Allen Street. Dette er en restaurant som ble startet av sjefskokken Neil Ferguson da han forlot Gordan Ramsays restaurant, noe som er et stort kvalitetstegn i seg selv.

mat3

Centro Vinoteca

Ellers kan det også være vel verdt å ta turen innom den italienske restauranten Centro Vinoteca, som holder til i West Village i 7th Avenue.

God og fersk sjømat serveres hos Aquagrill, hvor det er hyggelige priser og svært god mat. Maten blir tilberedt etter eget ønske, og man kan blant annet bestille torsk, flyndre, breiflabb og tunfisk. Denne restauranten ligger på 210 Spring Street ved Sixth Avenue.

mat4Et populært og bra lunsjsted er Blue Ribbon Bakery som ligger på 33 Downing Street ved Bedford Street. Man får gode sandwicher av husets eget brød og flere andre gode småretter. På kveldstid får man gode retter som grillede reker, filet mignon med salat av tomater og løk, og potetkaker. Menyen inneholder svært mange småretter, så her kan man dra opptil flere ganger.

Dette er bare noen få av de utallige restaurantene man kan finne i New York, og man finner mye fristende mat på omtrent hvert eneste gatehjørne.

Caféer

Big Cup som ligger på 228 8th Avenue kan man slappe av i store sofaer med en kopp cappuccino og benytte seg av gratis trådløst internett.

mat5

Bowery Poetry Club

Bowery Poetry Club er en livlig bokbutikk, café, teater og enda mer. Adressen hit er 308 Bowery, og hit kan man komme med subway F til 2nd Avenue.

En annen café er City Bakery på 3 West 18th Street mellom 5th og 6th Avenue. Her serveres en av de beste varme sjokoladedrikkene i New York sammen med hjemmelagde marshmallows. Hit kan du komme med følgende subway: N, R, W, Q, R, L, 4, 5 og 6 til 14th St-Union Square.Cafe Colonial

Cafe Colonial

Café Colonial er en trendy café som består av ulike bord og ulike stoler. Her serveres det kun brasiliansk mat, for eksempel kyllingbryst kokt i peanøtt- og rekesaus. Adressen er 276 Elisabeth Street.

Barer & Uteliv

Utelivet i New York er veldig bra, og man har mer enn nok av barer, utesteder og nattklubber å velge mellom. Her gir vi dere en oversikt over noen gode barer og utesteder.

Hotellbaren på Hudson Hotel er veldig trendy, og er meget stilfullt innredet med moderne design. Dette er et svært populært sted for newyorkere. Denne baren finner du i 58th Street og 8th Avenue, like ved Time Warner Center.

mat8

Swing 46

Er du interessert i jazz, så kan Swing 46 være et godt alternativ. Denne jazzklubben er som tatt ut fra 1940-årene, og på fredag og lørdag er det alltid swing. Ledelsen hjelper til med å lære urutinerte swingdansere.

Pen Top Bar ligger på Peninsula Hotel, på Fifth Avenue ved 55th Street. Her er det en elegant utendørs bar på en takterrasse midt på Manhattan. Det koster litt å komme inn, men er vel verdt en tur.

mat7

Copacabana

Copacabana ligger på 560 West 34th Street ved Eleventh Avenue, og her i denne prangende latinoklubben kommer danseelskere for å danse til band som spiller salsa, merengue og flere andre latinske rytmer. Tirsdager er det gratis buffet mellom kl. 18 og 20. Her er det viktige å være klar over at det er en viss dresscode; man kan ikke komme i t-skjorte, jeans og/eller joggesko.

Lotus i 409 West 14th Street mellom Ninth og Tenth Avenue, strømmer europeere til for å høre og danse til internasjonale DJ’er. I tillegg har denne klubben en luksuriøs balkonglounge. Her er det vanskelig å komme inn, og et tips kan være å bestille bord til middag.

Billige flybilletter til New York

Flybilletter til New York


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til New York

Biletter fra 2024,-


Søk nå!
Hoteller i New York

Bestill hotell i New York


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 806 ulike hotell
Bestill hotell i New York

Opptil 60% rabatt


Bestill her!