Kristine i New York

Vi tok en prat med Kristine Einang som har bodd i New York og reist masse rundt i vår favoritt-by. Kristine skriver en blogg hvor hun fokuserer på selvutvikling, men skriver også endel om mote og reising.

Mat

1. Spiste du noe typisk amerikansk? Hva var din favoritt?

Jeg spiste mini-hamburgere på flere restauranter, for de var så utrolig gode, og ikke minst søte å se på!

2. Kan du anbefale noen spisesteder?

En av favoritt-resturantene til de fleste jeg studerte sammen med, inkludert meg selv ble hyppig besøkt. Den heter “Delicatessen” og ligger i lower manhattan. Første gang bestilte jeg noe jeg hadde hørt SÅ mye om av absolutt alle som hadde vært der før meg, nemlig en spesiell pommes frittes med ost, salt og noen urtelignende blader. Det var helt noe annet enn hva man får andre plasser!!!

3. Hva var den største matopplevelsen din i New York (enten amerikansk kjøkken eller noe annet)?

Men min personlige favoritt restaurant var «Ollies», Kinarestauranten rett ved der  jeg bodde. Det er desidert den beste kinamaten jeg noen gang har smakt, og kan anbefales på det sterkeste! Du finner den i mid town ved Hell’s Kitchen. Der gikk jeg mange ganger helt for meg selv og bare nøt maten og det å bo i New York.

Da jeg fikk størst sjokk over en restaurant var da jeg gikk på et Steakhouse rett utenfor leiligheten, og forventet en helt vanlig biffmiddag. Det jeg fikk var en supermør, enorm biff med hjemmelaga potetmos og de beste grønnsakene jeg noen har fått på en raustaurant! Alt var bare himmelsk! De neste gangene måtte jeg sørge for at noen var med meg ut for å spise, slik at vi kunne dele et måltid, da det var like mye til én person, som det i Norge ville vært til tre personer! Denne restauranten husker jeg ikke helt hva heter, men jeg tror det kan ha vært «West side Steakhouse». Som også lå i Hell’s Kitchen-området.

Turistattraksjoner

1. Hvordan valgte du ut hva du skulle rekke over?

Jeg rakk dessverre ikke alt jeg tenkte at jeg vill se, da jeg utsatte det så lenge, med tanke på at jeg var der i hele 4 måneder. Altså, jeg tenkte rett og slett slik: «Jeg tar det i morgen, jeg har god tid!» Men så gikk jo dagene, og da hadde jeg plutselig ikke rukket alt jeg ville se. Jeg laget meg derfor en liste når det var ca. én måned igjen med plasser jeg ville besøke og ting jeg ville oppleve. Det artigste var å se alle de flotte leilighetene og plassene i lower Manhattan, det flotteste var å være på toppen av Rockefeller og det koseligste var å shoppe i Soho og bare spankulere rundt i de rolige smågatene som lurer seg i innimellom alle folkemengdene.

2. Fant du noe “skjulte” diamanter som ikke så mange vet om, men som du vil dele?

Ja, det var de gangene jeg gikk alene og hadde god tid. Da likte jeg å bare gå rundt å se hva som lurte seg bak neste hjørne. I Soho-området og om man går noen minutter bort fra selve shopping gata, finner man mange søte, små butikker som det ikke er så mange som besøker, iallefall ikke av turister. På den måten får med fred og ro mens man shopper eller bare titter rundt om i gatene. Så jeg anbefaler alle som har god tid å prioritere smågatene som ligger i Soho-område!

3. La du opp en “løype” i forkant for å tilpasse deg køer, stengetider og hvor de ulike attraksjonene er plassert i forhold til hverandre, eller tok du det litt som det kom?

Jeg tok det veldig som det kom. Jeg likte å gjøre ting som falt meg inn der og da, for slik er jeg normalt ikke! Jeg liker å ha struktur og planer på alt som skal gjøres, men når jeg var i NYC klarte jeg å ta ting mer som de kom, og gjøre det jeg ville akkurat når det passet meg! Det var herlig å vite at man aldri var alene. Byen var livlig hele tiden, og jeg følte meg aldri redd selv om jeg gikk ute å shoppet alene foreksempel.

Overnatting

1. Hvilket hotell bodde du på, og kan du anbefale dette?

Jeg bodde ikke på hotell, da jeg studerte der i 4 måneder. Jeg bodde i en leilighet sammen med tre andre jenter midt i byen. Når jeg fikk besøk av familien min, overnattet vi på et kjempefint og sentralt hotell midt i Times Square. Der fikk man en fantastisk god frokost på sengen og man kunne se ut vinduene mens man spiste, og bare speide ut på den flotte byen! Hotellet vi bodde på i én uke het «Double Tree Suites by Hilton».

2. Hvor i byen bodde du, og var du fornøyd med denne plasseringen i forhold til tilgjenglighet og offentlig transport?

Når det kommer til beliggenheten til hotellet var jo den helt super! Midt i smørøyet og taxier florerer det jo av over alt i NYC. Men fikk også egne sjåfører om man trenger det, fikset av hotellet.

3. Om du skulle reist tilbake til New York nå – hvilken bydel ville du bodd i?

Om jeg skulle reist tilbake nå, og kunne velge fritt hvor jeg ville bodd, hadde det vært i en toppleilighet i det fineste strøket i Lower Manhattan! Der følte du virkelig at du var i NYC, og man kunne møte på kjente ansikter rett som det var. Det er jo kult å bo der det skjer, når man først er i byen! Men når det er sagt likte jeg meg utrolig godt hver jeg bodde også, i mid town. 10 avenue og 45 street. Det var så rolig, trygt og koselig der, virkelig!

4. Sett at du ikke trengte å tenke på pris – hvilket hotell ville du valgt i New York? Så du et drømmehotell?

Drømmehotellet så jeg ikke, men jeg fikk besøke noen fantastiske leiligehter i Lower manhattan, hvor jeg selv kunne tenkt meg å bo! Det må være énav de flotteste plassene jeg har vært! Så om jeg skulle valgt et hotell, måtte det bli i det området!