Sofie forteller om New York

Vi tok en prat med bloggeren Sofie Kvelland som var i New York i 2013. Først litt om Sofie. Mitt navn er Sofie Kvelland og jeg er en 18 år gammel jente fra Oslo Jeg skriver for det meste om min hverdag og min interesse for foto, samt mote & skjønnhet. En god dose fashion og sminke, samtidig en del innblikk fra min hverdag. Se bloggen her.

Mat

Spiste du noe typisk amerikansk? Hva var din favoritt?h_was1
Jeg elsket å gå på Fridays og spise Jack Daniels Spareribs, men siden jeg nå ikke spiser dyrekjøtt,  blir det nok en annen rett jeg må få meg som favoritt. Jeg elsker sushi så det blir nok en favoritt! Jeg gledet meg også veldig til å få dratt til Dunkin’ Donuts, som er veldig typisk amerikansk. Kan ikke si at jeg ble annet enn veldig fornøyd!

Kan du anbefale noen spisesteder?
For ungdommer som ikke vil bruke så mye av budsjettet så er det jo greit å gå på Friday’s. Et lite tips er å dra til Little Italy, som er et sted i New York hvor de har masse utvalg av restauranter til en hver! Ellers er jo New York kjent for mange eksklusive og gode restauranter, bla annet var vi på en Asiatisk som hadde fantastisk mat og utmerket service. Den het Hakkasan, men det var veldig dyrt! Det er også viktig å huske på at driksen på utesteder er veldig høy, og at de gjerne legger på driksen når de kommer med regningen. Det er alt fra 15-22 % og det blir fort penger, så det er verdt å ha i bakhodet.

Turistattraksjoner

Hvordan valgte du ut hva du skulle rekke over?log_tax
Jeg googlet og sjekket flere steder på nettet, og hørte også med venninner og mine leser på bloggen om tips. De første gangene var jeg også veldig opptatt av å få shoppet mest mulig, så det ble da færre turistattraksjoner enn kanskje det jeg ville valgt om jeg skulle reist tilbake, noe jeg jo faktisk skal om allerede en måned. Siden jeg reiste med familien så ble det også et lite familieråd om hvor og hva vi skulle oppleve. Vi var selvsagt i Central Park, på toppen av Rockefeller Center og så var jeg så heldig å få være med på Justin Bieber konsert i Madison Square Garden – en stor opplevelse da det var midt i den verste fanperioden J Vil også anbefale at man drar på Broadway og ser en musikal.
Når det gjaldt shopping så er Soho et superbra sted, og så må man jo titte litt i designergaten Fifth Avenue., Der ligger også Abercombie & Fitch som har yndlings joggebuksene mine!

Fant du noe “skjulte” diamanter som ikke så mange vet om, men som du vil dele?
Jeg var nok mest innom de typiske turiststedene, men mange av butikkene i sidegatene er verdt et besøk, særlig skobutikkene som har prutemuligheter og et gigantisk utvalg. Det er ikke annet enn: shoeheaven!

La du opp en “løype” i forkant for å tilpasse deg køer, stengetider og hvor de ulike attraksjonene er plassert i forhold til hverandre, eller tok du det litt som det kom?
Faktisk begge deler, men jeg passet på å ikke dra på Abercrombie & Fitch på en lørdag, for da hadde jeg hørt det var kø langt ut på gaten for bare å komme inn i butikken. Når det gjaldt Rockefeller Center er det også lurt å dra innom samme dag og bestille billett, men komme tilbake sent på kvelden for å få minst mulig kø. Da er det også mørk og en spektakulær utsikt som absolutt anbefales!

Overnatting

h_mor2Hvilket hotell bodde du på, og kan du anbefale dette?
Jeg har bodd på The Muse Hotel og The Belvedere. Vil anbefale begge, men The Belvedere er noe rimeligere. Rommene i NY er ikke like store som standarden i Norge, så det kan være greit å ha i bakhodet når du bestiller. Badet på The Belvedere var knøttlite, men de hadde jaggu fått plass til et badekar som jeg brukte flittig etter å ha trasket gatelangs hele dagen, hehe.

Hvor i byen bodde du, og var du fornøyd med denne plasseringen i forhold til tilgjengelighet og offentlig transport?
Begge gangene har jeg bodd på Manhattan. Begge hotellene var bra og lå ved Times Square – men i en sidegate slik at det ikke ble så mye bråk fra gatene. Passet oss helt utmerket, da det var kort vei til «alt» Restauranter fantes det masse av utenfor, samt at det var gå avstand til butikkene og offentlig transport!

Om du skulle reist tilbake til New York nå – hvilken bydel ville du bodd i?
Jeg ville bodd i Manhatten, ved Times Square neste gang også. Vet at mamma gjerne ville bodd litt mer unna, opp mot Central Park eller i Soho, men vi har faktisk bestilt nok en gang i Times Square, hehe. Denne gang på Hilton Garden In, så det blir spennende å se hvordan det er der!

Sett at du ikke trengte å tenke på pris – hvilket hotell ville du valgt i New York? Så du et drømmehotell?
Ah, da ville jeg bodd i en av toppsuitene på Waldorf Astoria Hotel – selveste « Hjemme Alene» hotellet (fra filmen Home Alone II) eller på The St. Regis New York!

Billige flybilletter til New York

Flybilletter til New York


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til New York

Biletter fra 2024,-


Søk nå!
Hoteller i New York

Bestill hotell i New York


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 806 ulike hotell
Bestill hotell i New York

Opptil 60% rabatt


Bestill her!