Cathrines anbefalinger i New York

Vi har tatt en prat med Cathrine Waldemar som er en erfaren globetrotter og blogger. Vi intervjuet henne om hennes efaringer og anbefalinger til reisende til New York.
Cathrine er en jente på 21 år fra Gjesdal. Hun skriver på sin blogg at hun har en stor interesse for norsk natur, reising og fine øyeblikk.

Mat

log_matVi spiste egentlig ikke så mye amerikansk, vet egentlig ikke hva amerikansk mat er? Vi spiste jo hamburger, biff og spareribs? Hehe. Vi spiste generelt vanlig mat, pasta, pizza, mc donalds, subway også videre. Spiste en veldig god meksikans rett en plass, men den husker jeg ikke navnet på, hehe. Jeg hadde hørt om “Grimaldis pizza” i Brooklyn, så denne gledet jeg meg til å prøve. Denne var visst veldig populær også, da vi kom var det 3 meter lang kø ut av inngangen. Dette var folk som ønsket å få spise inne. Kan anbefale denne plassen, da jeg syntes pizzaen her var veldig god. “Planet Hollywood” var også en restaurant vi var veldig fornøyde med. Denne var også populær, så her var det også litt kø. Restauranten var dekket i kjente film rekvisiter, som plakater, klær og håndavtrykk til kjendiser. Var veldig kult her, samt maten var veldig god. Her har de også en kjempe god dessert som annbefales! Et stort martini glass med 6 skjeer is, 4 kakestykker brownies og masse krem, haha. Den desserten var min største matopplevelse! Har aldri sett en så stor dessert før.
Vi var også innom bakeriet Magnolia Bakery, dette hadde jeg gledet meg til da jeg selv er veldig glad i baking. Grunnen til jeg visste om dette bakeriet, er siden Manuela bak passionforbaking, har snakket om dette bakeriet.

Turistattraksjoner

circlelJeg hadde på forhånd kjøpt en New York guide, og hadde brukt den til å sette opp en plan for hver dag, for at vi skulle få med oss mest mulig. New York guiden hadde delt opp New York i 6 områder, og siden vi skulle være 6 dager, valgte vi å bruke 1 dag på hvert område. Vi valgte selvfølgelig å få med oss alle de kjente attraksjonene som frihetsgudinnen, ellis island, top of the rock, empire state buliding, madame tussauds, shopping på times square, musikal på broadway, high line og central park. Alle disse tingene er det kjekt å ha opplevd, men på noen av tingene var det vel mye kø. Men det kan vel forventes, hehe. Vi hadde på forhånd kjøpt “New York pass”, som gjorde at vi noen plasser slapp å stå i den lengste køen. Grand Central Terminal annbefales også å få med seg, denne bygningen var kjempe fin! 9/11 memorial er kjekt å få med seg. Jeg er veldig glad i natur og slike ting, så high line og central park var helt fantastisk. Vi leide sykler til å sykle i Central Park, for den parken er kjempe svær! Og vi hadde det kjempe gøy med sykler. La ikke opp dagsplanen i forhold til stengetid og kø, men heller i forhold til områdene, slik at vi gjorde ting som var plassert i nærheten. Når vi hadde gjort alle tingene som sto på dagens liste, tok vi resten av dagen litt mer som det kom :-)

Vi var ikke i New York for å feste, så vi fant på litt andre ting på kveldene, som top of the rock, musikal og bowling. Bowlingsenteret Bowlmor var kjempe kult! Her hadde di kjempe kule bowlingbaner som hadde forskjellige innredninger. De hadde også biljard og andre spill som en kunne spille.

De hadde også en kjempe fin julebutikk i Little Italy. Synd vi reiste i oktober, og ikke interesserte oss for så mye julepynt da, hehe. Men reiser en i november/desember bør en gå innom her. Såå mye fint! Fikk nesten litt julestemning i oktober av å være inne her. Tror butikken heter Christmas in Little Italy.

Overnatting

Mandarin Oriental

Mandarin Oriental les mer her

Vi bodde på Empire Hotel, som ligger oppe med Lincoln Center Trump bygningen. Valgte dette hotellet siden det har vært med i gossip girl, hehe. Men vi var veldig fornøyde med hotellet. God service, GOD mat, ligger nærme metroen (heter det metro i usa)?. Vi syntes hotellet lå veldig sentralt hvertfall. Hadde jeg reist tilbake til USA, kunne jeg helt sikkert bodd på samme hotell, hehe. Syntes hotellet var perfekt, samt beliggenheten. Hadde jeg ikke trengt å bekymre meg for pris, hadde jeg valgt å bo på The New York Palace. Dette hotellet er så fint, og det har jeg sett på før. Men litt dyrt, hehe. Når vi bestillte på the Empire, bestilte vi på en side der det var en del rabatter på hotellet, ellers hadde nok det og blitt for dyrt.

Vi takker for praten Kristine og anbefaler alle våre besøkene om å ta en titt på hennes bellasturlogg hvor hun skriver mye om reising.